Hospice

In hospice Berkenstein wordt 24 uur per dag palliatief terminale zorg verleend. Deze zorg is een samenwerking van professionele zorg door huisarts en thuiszorgorganisatie, met getrainde vrijwilligers. De vrijwilligers ondersteunen de familie en nemen, indien gewenst, een deel van de zorg van de familie over. Daarnaast vervullen zij de rol van gastvrouw/gastheer. Centraal bij de verzorging in de hospice staan de persoonlijke wensen van de bewoner.

In de hospice wordt met respect rekening gehouden met de persoonlijke levensovertuiging van de bewoner.

De hospice staat in een groene omgeving in Veenendaal West.
De hospice beschikt over drie éénpersoonskamers. In de kamers is voldoende ruimte om zo nodig een extra bed te plaatsen en een eigen sfeer te creëren door het meebrengen van persoonlijke spullen.
Er is een gezamenlijke keuken, een badkamer, een logeerkamer en een familiekamer.
Station en winkelcentrum zijn op loopafstand.

Praktische zaken
• Bezoek is altijd welkom
• Het linnengoed wordt verzorgd door de hospice
• Roken is onder bepaalde voorwaarden alleen toegestaan aan bewoners
• Koffie, thee en dergelijke wordt verzorgd door de vrijwilligers
• De maaltijden voor de bewoner worden verzorgd door de vrijwilligers. Uiteraard is er de mogelijkheid zelf voor eten te zorgen.

Kosten
Vanuit de Zorgverzekeringswet wordt de professionele zorg betaald. De stichting VPTZ Berkenstein vraagt een eigen bijdrage van € 30,00 per dag als tegemoetkoming in de kosten voor o.a. de dagelijkse levensbehoeften. Vaak wordt deze eigen bijdrage vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.

Aanvraag
Een aanvraag kan worden ingediend bij de coördinator van hospice Berkenstein. De aanvraag kan worden gedaan door de zorgvrager of familie, de huisarts, de wijkverpleegkundige of medewerkers van het ziekenhuis. Een indicatie voor terminale zorg is nodig voor de professionele zorg die u in de hospice ontvangt.

Een kijkje in de Hospice

De hal

Gastenkamer

Gastenkamer

Gasten kamer

Keuken

Omgeving

Bovenverdieping